VLEDDER – Oudejaarsvereniging ‘de Oliebol’ is druk met alle voorbereidingen voor oud & nieuw, zo is er vandaag de seniorenbingo in de Tippe te Vledder. Vervolgens zijn we drukdoende met stuntactiviteiten, het nieuwjaarsfeest en het vuurwerk op oudejaarsavond.

Bingo
Op de seniorenbingo kwamen ongeveer 60 personen af die allemaal fanatiek in de bingoblokken kropen. Met opnieuw een grote hoeveelheid aan prijzen, zorgvuldig uitgezocht en samengesteld door onze feestcommissie, werd de middag gestart. Na de nodige drankjes, een plakje cake van de Oliebol en 11 speelrondes plus een mopperronde werden de rollator tassen met prijzen gevuld en werd de middag met een lach afgesloten. Aansluitend werd in samenwerking met de Tippe en Marthijn Teunissen Licht & Geluid alvast de feestzaal gereed gemaakt voor het nieuwjaarsfeest.

Ziekenbezoek
Op dinsdagmiddag 29 december zijn twee bestuursleden van ‘de Oliebol’ op ziekenbezoek geweest. Inwoners van Vledder en Doldersum konden mensen opgeven die tussen kerst en oud & nieuw niet thuis konden zijn. ‘De Oliebol’ verblijdde deze mensen dan met een bloemetje en een bezoek. We zijn op bezoek in ‘de Zonnekamp’ te Steenwijk en ‘de LindeStede’ te Wolvega geweest.

Vuurwerk
De afsteekgroep voor de vuurwerkshow van oudejaarsavond hebben dinsdagmiddag een briefing gehad en het afsteekplan besproken, laten we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. De uitgebreide show begint donderdag 31 december om 20.00 uur op de Wellegies Weide, komt allen genieten van de show, oliebollen en glühwein.

Nieuwjaarsfeest, Cadeaus en Stunt
Vrijdagnacht 1 januari om 00.30 uur begint het Nieuwjaarsfeest in de Tippe. De muziek wordt verzorgd door DJ Gert Postma. Deze avond geeft de vereniging zoals jaarlijks 3 cadeaus aan verenigingen/stichtingen uit Vledder en/of Doldersum. Wie deze verenigingen zijn, wordt later bekend gemaakt. Vervolgens zal er ook (g)een stunt gepresenteerd worden, de laatste 11 jaarwisselingen was er één te presenteren. Zou het de mannen dit jaar ook gelukt zijn iets markants naar Vledder te halen?