De club van 50 komt uit het dorp en is er voor het dorp. Wanneer dit geld niet gebruikt wordt, zal De Oliebol names de Club van 50 dit terug geven aan het dorp door middel van een geschenk. Het eerste geschenk is inmiddels gegeven:

Renovatie kleuterplein van OBS De Hoekstee

schoolplein 11

De Club van 50 bestaat in 2017 inmiddels alweer zo’n zes jaar en we hadden hierdoor al een redelijke buffer opgebouwd. Al een paar jaar waren wij op zoek naar een geschikte bestemming voor deze buffer.

Tijdens onze zoektocht naar een passend cadeau van de Club van 50 aan het dorp kwamen wij aan het eind van 2016 in gesprek met OBS De Hoekstee. Zij wilden graag het gehele schoolplein op de schop nemen, aangezien deze wel aan vervanging toe was. Hierbij vroegen zij of wij iets voor hen konden betekenen. Dit was mooi iets voor de buffer van de Club van 50 dachten wij meteen. Helaas was de renovatie van gehele schoolplein te hoog gegrepen om te kunnen financieren. Wij konden echter wel een startsein geven met de complete renovatie van het kleuterplein aan de voorkant van de basisschool. Dit leek ons dan ook een goed plan. Iets waarmee we de jongsten binnen het dorp een plezier konden doen. Zij zullen waarschijnlijk de nieuwe leden en bestuursleden van De Oliebol worden en degene die later het verenigingsleven gaan dragen bij alle verenigingen in het dorp.

Hieronder zijn een aantal afbeeldingen te vinden van voor, tijdens en na de renovatie. De renovatie van het kleuterplein werd voltooid aan het eind van het schooljaar van 2016-2017. Wij mochten als bestuur van De Oliebol het kleuterplein feestelijk openen op de eerste schooldag van 2017-2018.

 schoolplein 1schoolplein 2schoolplein 3schoolplein 4Schoolplein 5schoolplein 6schoolplein 7schoolplein 8schoolplein 9schoolplein 10schoolplein 11Schoolplein 12schoolplein 13schoolplein 14schoolplein 15